Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Brut 0,75 l
Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Brut má aromatický buket, ktorý je pre túto odrodu typický, spolu so živými minerálnymi tónmi, náznakmi chlebovej kôrky a jasnou kyselinkou. Príjemne osviežujúca, vykazuje vynikajúcu harmóniu a eleganciu korunovanú pozoruhodne suchým záverom.




Lucie Prosecco Treviso DOC Extra Brut má aromatický buket, ktorý je pre túto odrodu typický, spolu so živými minerálnymi tónmi, náznakmi chlebovej kôrky a jasnou kyselinkou. Príjemne osviežujúca, vykazuje vynikajúcu harmóniu a eleganciu korunovanú pozoruhodne suchým záverom.
S iba 4 g/l zvyškového cukru predstavuje autentický charakter odrody Glera. Toto prosecco s nízkym obsahom cukru si získalo srdce náročných milovníkov bublinkových vín a vyniká svojou hĺbkou chuti a minerálnym profilom. S týmto proseccom môžete preskúmať nové možnosti párovania s jedlom.
- Zrenie: Primárna fermentácia prebieha pri nízkej teplote, aby sa zachovali čerstvé ovocné príchute, ktoré sú typické pre odrodu Glera. Sekundárne kvasenie prebieha metódou Charmat.
- Obdobie zberu: Prvá polovica septembra.
- Pôvod hrozna: Hrozno pochádza z úpätia „Colli Asolani“, hladké kopce na severozápade Trevisa.
Párovanie
Ideálne ako aperitív, skvelé k pokrmom z morských plodov a lahôdkam z raw baru.
Servírovanie
Servírujte chladené na 6 až 8° C.
Sklep
Società Agricola Colli Asolani di Bedin E. & C s.s., Cornuda (TV) Itálie.
Dodatočné parametre
Kategória: | Prosecco |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
EAN: | 8024134008093 |
Typ: | Perlivé / Šumivé |
Odroda: | Glera |
Farba vína: | Biele |
Prívlastok: | DOC Treviso |
Objem: | 0,75 l |
Obsah cukru: | Extra Brut |
Obsah alkoholu: | 11 % |
Zvyškový cukor: | 4 g/l |
Teplota podávania: | 6 - 8°C |
Uzáver: | Korok |
Vinárska oblasť: | Treviso |
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
História siaha do začiatku roku 1900, kedy Giovanni Bedin začal pestovať vlastnú vínnu révu. Jeho syn Giacomo, zdedil otcovu vášeň pre krajinu a roku 1948 kúpil statok v Cornude. Tu, v úrodných kopcoch, zasadil prvé vinice a odovzdal ich zase svojmu synovi Giovannimu.
V neskorých 60. rokoch propagovali prvú „Mostra del vino“ v Cornude, tradičnú výstavu vína, ktorá prispela k posilneniu vzťahu medzi územím, jej obyvateľmi a vínami. Enrico Bedin, súčasný majiteľ, a jeho bratia Luigi, Denis a Damiano vstúpili do spoločnosti a postupne ju transformovali z tradičnej farmy na moderné vinárstvo. Dnes má Società Agricola Colli Asolani 40 hektárov viníc.